Τα περισσότερα laptop , μητρικές, παιχνιδομηχανές, servers και άλλες ηλεκτρονικές συσκευές διαθέτουν chips που ονομάζονται BGA (ball grid array) μικροεπεξεργαστές. Μια κάρτα γραφικών μπορεί κάποιες φορές να εμφανίσει κατασκευαστικά ελαττώματα  ή να προκληθούν φθορές σε αυτήν είτε από υψηλές θερμοκρασίες ή απότομες μεταβολές της θερμοκρασίας, κάτι που εμποδίζει την σωστή λειτουργία της. Αν ο υπολογιστής σας ανοίγει και η οθόνη δεν εμφανίζει τίποτα ή αδυνατεί να εκτελέσει ορισμένα προγραμματα ή τα γραφικά σας εμφανίζουν κάθετες και οριζόντιες γραμμές και γενικά τα γραφικά και η οθόνη εμφανίζουν χαμηλή ανάλυση τότε πιθανόν να χρειάζεται μέθοδο Reflow. 

Reflow ονομάζουμε την διαδικασία κατά την οποία σε ένα bga ζεσταίνουμε το κάτω μέρος του που είναι κολλημένο στην πλακέτα και περνάμε ειδικό καθαριστικό μαζί με μείγμα κόλλησης για να κολλήσουν πάλι όλα τα σημεία του chip σωστά πάνω στην πλακέτα. 

Κόστος  υπηρεσίας προηγμένης επισκευής Reflow:

Στο κόστος υπηρεσίας Reflow περιλαμβάνεται αρχικά ο έλεγχος της βλάβης για την διαπίστωση του προβλήματος, η αποσυναρμολόγηση του Laptop, η εφαρμογή εστιασμένης θέρμανσης στο BGA chip ώστε το chip να στερεωθεί στην αρχική του θέση. Στο κόστος συμπεριλαμβάνεται ο καθαρισμός του συστήματος ψύξης και η τοποθέτηση νέας πάστας σε επεξεργαστή και σε κάρτα γραφικών. Στο τέλος γίνεται επανασυναρμολόγηση και έλγχος ορθής λειτουργίας. Αν η κάρτα γραφικών εξακολουθεί να εμφανίζει προβλήματα τότε θα πρέπει αναγκαστικά να εφαρμοστεί η διαδικασία reballing.

Για οποιαδήποτε ερώτηση καλέστε μας

Τιμή με ΦΠΑ 

40€

 

Χρόνος Επισκευής 

1-2 Ημέρες 

Εγγύηση Επισκευής 

Ρωτήστε μας